top of page

Als ik enveloppen maak dan maak ik de vouwen vaak met een liniaal of met een cricut rill tool. Eigenlijk is de cricut rill tool eigenlijk om de vouw lijnen te trekken in het apparaat zelf. Ik heb wel een multi scoring board (van de action) maar vond dit geen fijn ding. Dus ik moest op zoek naar een andere tool waar ik de vouwlijnen mee kan maken..

Photo_1668351430328.jpg

Bij Pipoos in Nijmegen daar heb ik deze tool gevonden.. Het is een embossing pen van het merk Panduro met 2 tips. Lengte: 13,5 cm, kogelpunten van 1 en 2 mm doorsnede. Deze tool word gebruikt om een vouwrand te maken om daarom makkelijker te kunnen vouwen. en om afdrukken en reliëfpatronen te maken in papier. Ook handig voor quilling staat op de achtkant van de verpakking! Voor € 3, 29 hoef ik nu niet meer te stuntelen om nette strakke vouwlijnen te maken. 

Je vind de tool bij Pipoos

Bij Sostrene Grenes vond ik dit super leuke schaartje. Omdat het een puntig schaartje is vind ik het een handige tool om kleine hoekjes uit papier te knippen. Bijv. labels die een zwaluw staartje aan de onderkant hebben. Dat kun je met zo'n schaartje heel goed uitknippen! En zeg nou zelf... hij is toch ook gewoon super cute om te hebben! Ik kan het schaartje niet op de website vinden... Hij kost in de winkel € 5,64

Photo_1668351430552.jpg

Ik maak de gaatjes in labels enz altijd met een perforator. Ik vind die gaten soms net iets te groot vooral als je kleinere labels hebt. Klein label met een loeier van een gat erin. Dat kijk niet echt mooi. Dus ik was opzoek naar een gaatjes maker met een kleiner gat. Ik had op internet al een handpons gevonden bij Vaessen Creative met een 3mm gat. Mooie maat voor mijn labels!

Screenshot_20221102_131622.jpg
Screenshot_20221102_131915.jpg

Die wilde ik bestellen! Nu liep ik bij ons in dorp en wilde naar onze hobbywinkel gaan om een kleine snijmat te kopen. En wat hing daar... Die handpons met gaten van 3mm. Precies dezelfde. Nou ja... dat is toevallig. Voor € 4,95 ging hij dus mooi mee naar huis. Thuis uitgepakt en even getest en het is een perfecte maat gat. Na een paar keer ponsen uit dunner en dikker papier dacht ik.. waar zijn de rondjes die ik eruit heb gestanst gebleven? Zit er aan de bovenkant een lipje/ruimte die dat dus opvangt. Weer een leuke handige tool erbij!

bottom of page