top of page

Omdat ik al een paar jaar mijn eigen familieplanners en kalenders maak en deze altijd liet inbinden bij een copyshop. Vond ik dat het wel eens tijd werd om mijn eigen inbind machine te kopen. Dat stond al heel lang om mijn wensenlijstje. Ik hoefde geen mega apparaat te hebben maar een klein compact ding. Na wat speurwerk op het internet kwam ik bij deze The Cinch inbindmachine van het merk: We R Memory Keepers terecht. 

Screenshot_20221028_092945.jpg
Screenshot_20221028_093047.jpg

Nu had ik op YouTube gezien dat er verschillende Cinch zijn. Je hebt ze die ronde gaten maken en vierkante gaten. Nou ik ben meer van de ronde gaten dus dat werd hem. Ik heb mijn Cinch gekocht online bij Bol.com in de aanbieding ook nog! Ik helemaal blij toen hij bezorgd werd. Net een klein kind... Nu kon ik mooi alles zelf gaan inbinden. Na het testen van het apparaat kwam ik erachter dat de gaten qua afstand ( links en rechts van het blad) niet hetzelfde was. Snapte er niks van, wat deed ik fout? Na tig keer meten met mijn man waar het nou in zat. Kwamen we er achter dat de meetlat die erop zit andere maten zijn. er staat wel inch en cm bij maar klopt dus niet. oohhh Ik dacht meteen, ik heb ook weer wat gekocht. Zal ook eens een keer niet bij mij zijn. Ik heb zulke dingen dus heel vaak. Mijn man zei er zit een paar millimeter verschil in. Dus kwam hij met de oplossing om er iets tussen te zetten. Dus wij alles afmeten in de berging of dat we iets hadden wat 3 mm dik was. En gevonden! Een houten verf roer stokje. Ja je moet er maar opkomen,. Maar goed dat we alle twee creatief zijn in oplossingen zoeken! Hij heeft een stukje afgezaagd en deze tegen de meetlat die op het apparaat zit aan geplakt. Je ziet het op de foto... Na een paar keer testen of de gaten over de hele lengte van het blad nu hetzelfde waren... was het probleem gelukkig opgelost! Eind goed al goed zul je dan denken...

Nou... dus niet. Toen liep ik tegen het volgende probleem aan. Welke wire o inbind ruggen had ik nodig? Ik dacht, ik vraag aan de copyshop welke maat bindruggen hun in mijn kalender hadden gebruikt. Ik die besteld. een wel een hele doos! Bleken ze niet te passen. De maat en afstand van de gaten waren niet hetzelfde. En hij paste ook niet aan de houder die aan de zijkant van het apparaat zit. Heel internet afgestruind maar nergens gaven ze aan welke maat er nou bij zo'n cinch hoort. En dat vond ik dus wel heel slecht. je hebt het apparaat en zoek de rest maar uit. Ik ben hier dus dagen mee bezig geweest. Er zat een copyshop in Grave die ik gebeld had en hij zei, neem je hele handel maar mee hier heen. Dan kijken we samen wel even. Nou dat vond ik zo lief! Hij had alle maten wire 0 bindruggen liggen en we hebben alle maten geprobeerd. Dus.... bij dit The Cinch apparaat passen alleen bindruggen vanaf maat 19 mm en hoger... Dus 19 mm is de kleinste maat wat erop past.

Screenshot_20221028_093229.jpg
Screenshot_20221028_093451.jpg

Ik heb mijn 19 mm wire o bindruggen gevonden en gekocht bij TheSolutionShop.com en de ophang kalenderhaken heb ik daar ook gekocht klik hier. Je hebt ze in diverse kleuren. Nou he he... ik kon eindelijk mijn familieplanner inbinden! Na een hoop gedoe en uitpluizen toch nog blij met mijn apparaat.

bottom of page