top of page

Bijna al mijn printables print ik op glossy fotopapier van de Action. De kleuren op fotopapier is zo fel en helder. En de glans die erover heen zit vind ik zelf wel mooi. Ik ben gewoon fan hoe de print en de tekst uit mijn printer komt rollen.  Zwart is ook echt zwart!

fotopapier.png

Dit fotopapier kun je kopen bij de Action voor € 1,39 er zitten 20 A4 vellen in 1 verpakking en is geschikt voor kleuren inkjet printers. Voordat je gaan printen, verander dan wel even je instellingen, Zet het dan bij papier soort op glossy fotopapier! 

Vaak word aan mij gevraagd op welk papier ik iets uitprint. Als het geen fotopapier is, dan is het op het papier van Fastprint Gold. Dit is heel mooi glad papier. Ik heb de 120 de 160 en de 200 grams van dit merk in mijn kast liggen. Het meeste print ik op de 160 grams. Het liefst heb ik mijn prints op 200 grams papier maar ik heb een printer die het verrekt om de 200 grams er door heen te trekken, terwijl mijn  printer dat wel aan zou moeten kunnen. 

Papier.jpg

Ik koop het papier altijd bij een kantoorvakhandel hier in Wijchen. Maar online natuurlijk ook gewoon te koop!

Stickers maak ik met mijn Cricut maker. Als je geen snijmachine hebt thuis kun je toch nog zelf stickers maken. Je kunt ze dan alleen niet strak uitsnijden. Als ik stickers maak dan print ik het altijd op dit A4 glossy fotosticker papier (hieronder op de foto)

Screenshot_20221028_092128.jpg

Dit glossy fotosticker papier koop ik online bij 123inkt.nl Het zijn 10 vellen op A4 formaat voor € 4,95 en geschikt voor inkjetprinters. Ook bij dit papier zet ik mijn printerinstellingen bij het afdrukken op glossy fotopapier. Ik vind het heel fijn papier! Ik heb de stickers na het printen zelfs onder de kraan gehouden om te kijken of dat hij af zou geven of nat zou worden. Bij mij geeft hij dus niet af! Er ligt een laagje op de stickervellen waardoor ze zo goed als geen water opnemen. Laatst vroeg een kennis welk papier ik gebruikte voor de stickers. Zij heeft dit papier ook besteld en bij haar bleef de inkt nat erop liggen. Daar heb ik dus geen last van. Ik weet niet of dat het aan haar printer ligt. Haar stickers vielen dus niet zo uit als bij mij. Maar waar het hem dan in zit... geen idee. 

bottom of page