top of page

Ik ben begonnen met de goedkope papiersnijder van de Action. Die heb ik best lang gebruikt. Totdat mijn mesje bot was en een andere nodig had. Verder is er eigenlijk niks mis mee. Goed mee te werken!

Screenshot_20221028_092409.jpg

Ik dacht, ik koop gewoon weer dezelfde bij de Action maar hij was uit het assortiment. Dan hebben ze de papiersnijders weer wel en zo weer een tijd niet. Is altijd een verassing daar! Dus ik moest opzoek naar een andere..

Screenshot_20221028_092319.jpg

Ik heb toen een papiersnijder van het merk Craft Emotions gekocht met een prijs van €18,95 was hij wel een heel stuk duurder dan die van de Action € 3,99. Maar de winkelmevrouw vertelde mij dat je die niet kon vergelijken met de Action! Uuuhhh.. nou... Het enige verschil wat ik eraan merkte is dat het gedeelte waar het papier op ligt een soort van antislip is. Bij die van de Action is dat wel prulleriger plastic en glad. Maar dat is alles. De mesjes die erin zitten slijten net zo hard. Dus daar zit geen verschil in vind ik. De maat van de mesjes met houder zijn hetzelfde als die van de Craft Emotions  dus als die mesjes versleten zijn, koop ik gewoon een nieuwe papiersnijder bij de Action, haal daar de mesjes met houder uit en stop ze in die van Craft Emotions. ssttttt..... niet verder vertellen he!

Omdat ik steeds mee ging snijden en meer bladzijdes tegelijk wilde gaan snijden, Heb ik een iets groter papiersnijder gekocht! Bij een boekhandel hier in Wijchen (die nu niet meer bestaat) Stond deze te shinen op een schap. En ook nog in de sale! Nou die kon ik dus niet laten staan, dat snap je wel. Thuis helemaal happy met mijn nieuwe snijder en meteen gaan uittesten. In het begin ging het goed. Beetje stroef en een beetje onhandig in gebruik maar hij deed het.  Maar na een tijdje begon hij bij elke snijbeurt (de beweging die je van link naar rechts maakt en andersom) een harde hoge piep geluid te maken. Zoooo... dat was pas echt irritant. Ding uit elkaar gehad, geolied en ga zo maar door. Hij stopte er niet meer mee en bleef dat geluid dus maken. Als ik het zat ben, ben ik het dus echt zat en dus hup in de hoek ermee! Opzoek naar een andere... 

Screenshot_20221028_092725.jpg

Bij Bol.com vond ik deze grote papiersnijder met hefboom. Daar snij ik nu nog steeds alles mee. Je kunt een paar bladzijdes tegelijk snijden en de maat vastzetten. En ik vind een hefboom wel fijn werken.

Screenshot_20221028_092556.jpg

Maar..... ja voelt hem al aankomen he. Er zal eens een keer geen maar aanzitten! Ik ben heel blij met deze papiersnijder hoor. Hij werkt fijn maar.. Als je A4 in de lengte gaat snijden heeft de hefboom de neiging om te gaan zweven tijdens het snijden. Eigenlijk ook wel logisch want het papier ligt los naast het snijstuk. Daar heb ik een oplossing voor gevonden. Ik leg voortaan als ik papier ga snijden een lange liniaal op het papier en druk dit aan in het midden als ik de hefboom naar beneden haal. Dit werkt echt prima!  En zo gebruikt ik deze papiersnijder nog steeds. Het is voor mij hobbymatig, al is het met een aanpassing als ik ga snijden.. het werkt zo goed voor mij!

bottom of page