top of page

Diy juf en meester stolp maken

Een tijdje terug had een sint en kerst stolp gemaakt van een nutella pot. Die waren heel erg in de smaak gevallen en ik had er heel veel leuke reacties op gehad. Ik dacht dat het wel leuk was om er een afscheidscadeau van te maken voor alle juffen en meesters op school. Weer even heel iets anders om te geven aan alle juffen en meesters aan het einde van het schooljaar!





Ik heb mijn eigen getekende debbles poppetjes een kleur gegeven. Een schoolbord, plant en stapel boeken erbij getekend en deze in de stolp gepakt.



Je hebt om te beginnen deze pot nutella nodig. Eet hem leeg en week het etiket eraf..



Download de templates voor de stolp hieronder. Je kunt kiezen uit 2 juffen (blond haar en bruin haar) en 2 meesters (blond haar en bruin haar). En nu ook een juf en meester van kleur!



Download linken:







Update:


Iemand vroeg mij of dat er ook templates komen met poppetjes van kleur. Die heb ik nog even erbij gemaakt. Hieronder vind je de download linken.






Print de templates op stevig papier uit. Ik heb ze uitgeprint op glossy fotopapier van de Action. Dit papier geeft mooie kleuren en een glansje. Knip alles uit en laat aan de onderkant een stukje wit papier over.



Het stukje extra papier aan de onderkant vouw je naar achter. Dit word de plakrand om in de stolp te plakken. Dit doe je bij alle templates...



Je kunt dubbelzijdig tape gebruiken om alles in de stolp te plakken.



Maar je kunt ook een plaktape roller gebruiken. Op alle wit gevouwen stukjes papier breng je lijm aan en plak alles in de stolp...


Het schoolbord komt achteraan, de juf/meester links ervoor, de plant rechts ervoor en het stapeltje lesboeken voor in het midden. Plak niet alles tegen de rand van de deksel aan, het glas loopt iets taps naar boven. Anders heb je kans dat het glas de templates naar binnen drukt. Dus pas je glas af en toe of alles goed staat...



Alles erin geplakt? Dan kun je het glas er over heen zetten en is je stolp is klaar!







Super leuk om te geven aan alle juffen en meesters toch! Deze leuke stolp hebben ze vast nog nooit gehad. Pak je stolp in in transparante cellofaan, leuk lintje met label eraan van wie dit presentje komt. En je hebt een uniek afscheidscadeau om te geven!


Veel plezier ermee!


Groetjes Debbie





bottom of page