top of page

Juf en meester afscheidscadeau

Ik heb weken zitten brainstormen wat ik nou kon maken als bedankje voor alle juffen en meesters. Er is al zoveel daarvoor te vinden op internet. Ik wil altijd iets maken wat er nog niet is. De juffen en meesters worden kapot gegooid met merci dozen, chocolade repen en thee mokken. En ineens wist ik het... Ik maak een leuk klein DIY pakketje!

Met mallen voor een beker, kokosvezel tabletten, bloemzaadjes een cadeau label waar je de naam van je kind op kunt zetten en een gebruiksaanwijzing hoe ze zelf een leuke beker met bloemetjes kunnen kweken! Nou, hoe leuk is dat!



Het plantje met bloemetjes op de foto is uiteraard niet wat ik zelf gekweekt heb van de bloemzaadjes. Maar dit heb ik als voorbeeld gedaan zodat je kunt zien hoe het er straks (als de bloemen uit zijn gekomen) eruit komt te zien!



Wat heb je nodig:


x papieren wegwerp bekers 250ml (HEMA)

x kokos vezel tabletten (HEMA)

x zakje met bloemzaadjes (ACTION)

x touw of lint

x cellofaan (ACTION)

x transparant zakje (ACTION)

x diy templates pakket



Hieronder in de download linken, vind je de templates van het diy afscheidspakket voor de juffen en meesters.



Download linken:









Download de linken van de templates hierboven. Print en knip alles uit. Het zakje voor de bloemzaadje is makkelijk in elkaar te zetten. Je vouwt de zijkanten naar binnen en lijm het vast. Dan vouw je de (ronde) bovenkant en maak met een perforator een gaatje erin. Rijg een touwtje of een lintje erdoor en schuif het zakje van de bloemzaadje van de action in het zakje. Pak 3 kokosvezel tabletten en plaats ze naast elkaar in het transparante zakje. Rol het zakje op en maak het label (waar kokosvezel tabletten opstaat) in het midden aan de achterkant vast. De templates voor de beker, vouw je er zo omheen en plak hem aan de achterkant vast. Maak een gaatje in het hartje van het cadeau label, schrijf de naam van degene wie dit leuke diy pakket geeft erop (onder het woord groetjes) en je diy pakket voor de juf en/of meester is klaar!




Doordat de A6 gebruiksaanwijzing kaart erbij zit, weet de juf/meester precies wat zij/hij moet doen..



Ik heb voor het inpakken een stevig A4 blad gepakt, deze door midden gevouwen en dit gebruikt als bodem voor het diy pakket om alles op te zetten. Pak alles in in cellofaan en knoop het met een touwtje of lintje dicht. Rijg het cadeau label eraan en je diy afscheids cadeau pakket is klaar om te geven!












Dit is toch super leuk om te geven als afscheid cadeau aan de juf/meester! Het is een keer heel iets anders, dan alle standaard cadeautjes die ze al tig keer gekregen hebben. Voor degene die het diy pakket gaan maken... heel veel maak en geef plezier!



bottom of page