top of page

Juf/meester cadeau box

Een paar jaar geleden heb ik een potlood op een houten plank gemaakt. Ik zag de foto ervan op mijn computer en dacht meteen... die ga ik maken voor de juffen en meesters, maar dan in de vorm van een cadeau verpakking! En hij is toch leuk geworden! Zo heb je een leuk juffen/meester cadeau in een potlood cadeau verpakking. Dubbel feest om te geven aan alle juffen en meesters aan het einde van het schooljaar!




Die wil jij vast ook graag gaan maken thuis.. Hieronder leg ik uit hoe je de potlood cadeau box stap voor stap maakt en natuurlijk de download linken naar de templates.



Wat heb je nodig:


x Printer

x Potlood templates

x Schaar

x Lijm



Download linken:






Hoe maak je de cadeau box:


Je download de templates van het potlood hierboven in de download linken. Je print het op wat steviger papier uit. Voor de mooie glans en felle kleuren, heb ik de potloden op glossy foto papier (van de action) geprint. Als je dit ook gaat doen, zet dan voordat je gaat printen bij instellingen/eigenschappen (papier) je instelling op glossy foto papier. Dit geeft wel iets meer inkt, maar de kleuren komen dan super mooi eruit. Je kunt natuurlijk de potloden ook gewoon op wat dikker papier printen. Bijv. op 160 grams.



Knip alle templates van de potloden uit....



Vouw de zwarte lijnen van het potlood (waar de tekst opstaat) om..




En vouw de zwarte lijn die op de punt van het potlood staat om en plak het vast...



De flapjes die onderaan de punt staan die ga je aan de boogjes van het potlood plakken. Je begint in het midden en werkt zo naar buiten. Je moet met het plakken van de flapjes wel met de ronding van het potlood meegaan en je potlood als het waren, oprollend plakken! Dus buig met de rondingen mee... Dit is wel lastig om te plakken!! Kijk bij het plakken ook meteen of dat je plak naad van de punt bij de naad van het potlood zit. Dan heb je alle twee de naden aan de onderkant zitten. Is wel zo netjes...



Plak de uiteindes aan elkaar..



Pak de achterkant (gum) van het potlood erbij en vouw alle zwarte lijnen om. De kleine hoekjes plak je aan de lange zijde vast. Zo krijg je een deksel..



Schuif de deksel/gum over de achterkant van het potlood en je juf/meester cadeau box is klaar!








Dit is toch super leuk om te geven aan alle juffen en meesters!!! Haal de achterkant van het potlood, stop je cadeautje erin, maak hem weer dicht, pak je potlood met cadeau leuk in in cellofaan en geef hem aan de juf en of meester! Voor degene die hem gaan maken... veel maak en geef plezier!




bottom of page