top of page

Moederdag kaart mama je bent de liefste!

Hou je ervan om te knutselen en je eigen Moederdag kaart te maken? Dan is dit misschien wel een leuke diy kaart voor Moederdag voor jou! Maak je eigen roosjes van papier groot en klein en in de kleuren die jij leuk vind. En plak ze op de kaart!




Een bosje met papieren bloemen voor je allerliefste mamsie! Een unieke kaart die je niet kunt kopen in de winkels en helemaal zelf gemaakt hebt. Hoe leuk is dat om te geven!



Download link:





Hoe maak je deze leuke kaart:


Je download de kaart en de roosjes templates hierboven in de download link. Print de kaart uit op stevig papier. (er staan 2 kaart op 1 blad) en knip of snij ze uit. Print de roosjes templates uit op wat dikker papier in de kleuren die jij leuk vind. Op de roosjes templates staan drie verschillende maten.



Ik had zelf stukken afval papier over wat niet in de printer paste. Ik heb de templates van de roosjes overgetrokken op de stukjes afval papier. Vandaar dat mijn roosjes ziet zo mooi strak geknipt zijn. Maar dat zie je op de kaart straks niks meer van terug.



Rol de roosjes zo strak mogelijk op, begin met rollen aan de buitenkant en werk zo naar binnen...



Als je hem strak hebt opgerold kun je hem loslaten en dan ziet hij eruit zoals op de foto hierboven..



Breng lijm aan, aan de onderkant en plak je roosje dicht..



Draai je roosje om en leg hem op een stukje keukenrol. Druk nu goed de binnenkant naar beneden. En laat de roosjes goed drogen.. Leg de roosjes uit op je kaart en als je tevreden bent, plak je de roosjes strak tegen elkaar op de kaart. Laat de kaart goed plat drogen en je Moederdag kaart is klaar!





Leuke kaart geworden toch? En het is ook heel leuk om te maken. De roosjes strak oprollen kan een beetje lastig zijn, omdat het snel tussen je vingers kan uitschieten. Als dat gebeurd, gewoon weer oppakken waar je gebleven bent en eerst even het papier strak aantrekken en dan verder rollen!


Succes met maken!



bottom of page