top of page

Cadeau kaart houder

Mijn eerste post van het nieuwe jaar. Na 3 dagen volproppen met gourmet voedsel en knallend het oude jaar uit, tot een week ziek zijn geweest. Kan ik er weer fris en fruitig tegenaan! Nieuwe ontwerpen en ideeën en dit is er één van. Een cadeau kaart houder! Altijd leuk zulke kaarten maar de verpakkingen waar ze in zitten vind ik altijd minder. Nou tadaaaa... hier de cadeau kaart houder in feest verpakking!





Dat ziet er toch veel leuker uit, een cadeau kaart verstoppeld in een cadeautje. Hieronder leg ik uit hoe jij hem zelf kunt maken.



Wat heb je nodig:


x papier

x printer

x lijm

x schaar

x mesje

x cadeau kaart



Download linken:







Hoe maak je het:


Download de templates hierboven in de download linken en print het uit op stevig papier. Knip (of snij met een mesje) alles uit. Knip om het strikje heen en laat aan de onderkant een klein stukje wit over (zie foto hieronder). Dit stukje heb je nodig om op de kaart te plakken..





Vouw het het blad van het "cadeautje" om (zie foto hierboven)...



En snij met een mesje de twee gebogen lijnen door. Hier komt straks de cadeau gift card in..



Breng aan de binnenkant van het blad "van het cadeautje" aan de twee lengtes een dun laagje lijm aan..



En plak ze op elkaar dicht. Nu heb je nog maar één opening en dat is de opening waar straks de cadeau kaart in komt...



Schuif de binnenkaart in het cadeautje..



Hierboven zie je waarom je een stukje onder het strikje eraan moest laten met uitknippen. Dat stukje plak je op de bovenrand van de binnenkaart...



Dan plak je "het deksel" aan de bovenkant over het vierkantje van het strikje vast. Breng alleen lijm aan, aan de bovenrand van het deksel. Als je de gehele strook vast plakt, dan kan de helft van de rand van het deksel niet meer over het cadeautje heen...



Plak de twee uiteindes van het strikje op de kaart op de kaart onder de lussen. En plak het label met gefeliciteerd onder de rand aan de binnenkant van het deksel..



Als je aan het strikje trekt, moet je de binnenkaart er gemakkelijk er kunnen trekken...



Plaats een cadeau gift card onder de uitgesneden boogjes..



En schuif hem in de kaart. Nu kun je hem zo laten maar ik vond het toch leuker om het geheel op een achtergrond kaart te plakken. Maakt het toch meer af vond ik. Plak alleen de achterkant van het cadeautje op de kaart. En niet het gedeelte van het deksel en strikje. Anders kun je hem niet meer uit het cadeautje trekken..



En dan is dit het eindresultaat! Pak het geheel in in cellofaan, strikje er om en je cadeautje is klaar. Ik heb op het label alleen het woord gefeliciteerd gezet. En niet, met je verjaardag, erbij getypt. Zo kun je dit cadeautje voor meerdere gelegenheden gebruiken.





Nou super leuk geworden toch! Succes met maken en veel plezier ermee.


x debbie



Comments


bottom of page