top of page

Diy sint pringles bus


Met Pringles busjes kun je veel leuke dingen maken. Ik bewaar de busjes altijd als ze leeg zijn. Op social media kwam er een filmpje voorbij van iemand uit Venezuela, die hele leuke dingen maakt. Daar heb ik dit idee met de transparante kerstbal van gezien en mijn eigen ontwerp en draai eraan gegeven..




Super leuk als schoencadeautje of als het Sinterklaas avond is leuk voor op tafel om te snacken! Als je al een leeg Pringles busje in je kast hebt liggen, kun je ook andere lekkere dingen in het busje doen of je kunt er een klein cadeautje in doen en dus de Pringles bus gebruiken als cadeau verpakking. Je kunt ze ook vullen met pepernoten. Met de Pringles busjes kun je dus alle kanten op!




Wat heb je nodig:


x Een Pringles busje (40 gram)

x Een transparante Kerstbal die je open kunt maken (Action)

x Schaar, lijm

x Perforator om confetti te maken

x Sint printable voor het Pringles busje



Download link:





Je download de templates (link vind je hierboven) print het uit en knipt alles uit. Ik heb mijn template geprint op glossy fotopapier voor inkjet printers van de Action (klik hier). Op dit fotopapier komt de print en de kleuren veel mooier tot z'n recht dan op gewoon kopieer papier. Maar als je het liever op gewoon kopieer papier wilt printen, kan dat natuurlijk ook gewoon. Met een perforator maak je alvast heel veel confetti voor in de transparante bal straks.




Je haalt de deksel van het Pringles busje af en je kunt de strook (met de Sint afbeelding erop) om het busje plakken. Het uitgeknipte rode rondje plak je bovenop de deksel van het Pringles busje..





De lange rode strook plak je om de zijkant van het deksel vast..




Bij het uitknippen van de tekst "Wie zoet is krijgt lekkers" laat je aan de onderkant een strookje wit langer. Dus knip eerst grof weg om de tekst heen, vouw dan onder de tekst een stukje naar achter en knip dan alles rondom om de tekst uit. Dat extra stukje papier ga je nodig hebben om vast te plakken. Zodat de tekst rechtop blijft staan op de deksel.

De deksel kan nu terug op het Pringles busje en plak de onderkant van de tekst in het midden op de deksel. Ik heb 3D foam pads blokjes gebruikt maar het kan ook gewoon met lijm.





Gooi al je confetti in de deksel. Pak je transparante kerstbal erbij en draai de bal open. Je gaat maar 1 deel gebruiken van de bal. Aan de bovenkant van de bal zit een lipje om hem op te kunnen hangen. Dit lipje hebben we niet nodig. Je kunt dit lipje zo eraf breken. Breng lijm aan aan de rand van de halve bal en lijm deze op de deksel over de confetti.





Als laatste breng je lijm aan aan de binnenkant van de staf van de Sint. Een drupje in het midden is genoeg (ter hoogte van de oor van de sint lijm aan brengen). Plak de staf tegen het Pringles busje en je Sint Pringles busje is klaar!








Super leuk geworden toch? Ik ga ook nog een print maken voor de busje voor Kerst. En nog iets anders met een transparante bal ook voor Kerst. Maar voor nu kunnen jullie iig aan de slag met deze leukerd voor Sinterklaas! Succes met maken..



bottom of page