top of page

Diy verjaardag kaart

Ik heb ze al eerder gemaakt in de "bij deb" tijd. De kaarten met geld enveloppen. Aangezien ik ze, niet meer van deze tijd vind.. heb ik de kaarten in een nieuw jasje gestoken! Ik moet zeggen, ze blijven leuk en handig! Een verjaardagkaart met ook nog een cadeautje erop. Ze zijn heel simpel om te zelf te maken. En zeg nou zelf. Iets geven wat ook nog zelf gemaakt is, is helemaal leuk toch!




Wat heb je nodig om deze leuke verjaardagkaarten met geld envelopje te maken?



Wat heb je nodig:


x Printer

x Potlood

x Schaar

x Liniaal

x Lijm

x Leuke sticker


En natuurlijk de twee A6 kaarten en de envelop mallen. Die vind je hieronder in de download linken.



Download linken:









Met behulp van en liniaal vouw je alle zijkanten naar binnen tot een envelop..




Kijk waar de overlap van de onderkant over de zijkanten komt en breng daar een beetje lijm aan en plak het dicht. Plak je envelop op de kaart en je eerst verjaardagskaart met geld envelop is klaar!




Je zag bij de download linken al een link staan met de tekst: geld envelopje mal zonder print. Dit is alleen de omtrek van het envelopje. Je kunt deze mal gebruiken, als je een ander patroon op je envelop wilt. Je knipt de mal uit, trekt hem over op leuk papier of inpakpapier (de wit met zwarte stippen is bij mijn dus inpakpapier). De stippenlijnen op de mal geven aan waar je met behulp van een liniaal, de vouw moet leggen. Dus dat is puur een vouw hulp lijn!





Je kunt met de envelop mal dus tig leuke enveloppen maken als je leuk papier/inpakpapier in huis hebt. Zo kun je elke keer weer een andere envelop op de kaart plakken en is je kaart elke keer weer anders!






In de envelop kun je geld en een leuk hand geschreven kaartje of iets anders doen. Sluit de envelop af met een leuke sticker en je verjaardags cadeau is klaar om te geven!


Super leuke geworden toch! Ik hoop dat jullie iets aan dit kleine diy project hebben. Voor degene die hem gaan maken, succes en veel plezier ermee! Fijne dag vandaag!



bottom of page