top of page

Taart cadeau box

Aangezien de diy cadeau boxen in de smaak vallen, heb ik er nog 1 gemaakt! Een verjaardag taart cadeau box!

Een leuke cadeau verpakking om je verjaardag cadeautje in toe doen. Dat ziet er toch super feestelijk uit om te geven aan de jarige!




Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je zelf deze leuke taart cadeau box thuis kunt maken.



Wat heb je nodig:


x templates van de taart cadeau box

x printer

x schaar

x lijm

x rietje

x potlood

x gekleurd papier

x vloei/crèpe papier



Download link:




Je download hierboven de templates van de taart cadeau box. Print en knip alles uit...



Kies in welke kleur je de kaarsjes en de slinger rand wilt maken. Ik heb gekozen voor roze maar de kleur bepaal je natuurlijk zelf! Het stukje gele papier heb je nodig om de vlammetjes voor de kaarsje over te trekken.



De twee delen van de mal bovenkant plak je aan elkaar. Dus de plak rand niet omvouwen maar gewoon aan elkaar plakken..



Plak hem rond dicht...




Bij de deksel van de mal bovenkant, vouw je alle kantjes naar binnen. Vouw de kantjes zo dat je aan de buiten kant geen zwarte lijn meer ziet.. Leg de deksel in de rondje en pas of dat hij goed omgevouwen is, staat hij te bol? Vouw de kantjes nog meer naar binnen. Net zolang totdat hij goed past!



Draai de mal waar de tekst op staat om, breng lijm aan aan alle kantjes van de deksel en laat de deksel erin vallen en plak de kantjes vast aan de binnenkant van de mal waar de tekst op staat...




Breng nu lijm aan aan de mal onderkant en plak, net zoals bij de boven mal, rondom vast...



De grote cirkel van de mal onderkant is je bodem. Plak het rondje op de bodem. Dit is best lastig omdat je het goed rond om de bodem moet plakken. Als de ronding niet mooi rond is maar een ei, dan krijg je straks de bovenkant niet goed er over heen geschoven...



Pak je gekleurde crèpe/vloei papier erbij en knip lange stroken. vouw de strook dubbel en knip het met een schaar in tot aan de vouw. Dus niet door knippen...



Plak je strook crèpe/vloei papier vast aan de bovenkant van de deksel..



Doe hetzelfde met het crèpe/vloei papier aan de onderkant..



Knip een rietje in stukken, in de lengte die jij voor je kaarsje wilt. Mijn lengte van het rietje is 4 cm. Ik heb gekozen voor 3 kaarsjes op de taart, maar de hoeveelheid kaarsjes die je erop wilt maken bepaal je natuurlijk zelf! Ik wilde roze kaarsjes op de taart en had geen roze rietjes is huis, alleen witte rietjes met zwart stippen. Ik heb roze papier om de rietjes geplakt!



De mal van het vlammetje teken je over op geel papier, knip ze uit, druk je rietje aan de bovenkant plat en plak je gele vlammetje in het rietje..



Plak de rietjes/kaarsjes boven op de taart en je taart cadeau verpakking is klaar!!







Super leuke cadeau verpakking toch! En het is nog leuk om te maken ook. Je kunt nog met een perforator confetti maken en deze als sprinkles op de taart plakken. Of wil je helemaal een gekleurde taart? Dan trek je de mallen gewoon over op gekleurd papier, dat kan natuurlijk ook. Je kunt deze leuke taart cadeau verpakking zo leuk/gek maken hoe je zelf wilt. Voor degene die het gaat maken, veel maak plezier!



bottom of page