top of page

Maak je eigen Halloween schuif doosje met Hema Takkie en Siepie slinger

Ik heb weer een leuk diy projectje voor jullie! Maak je eigen Halloween schuif doosje met de Takkie en Siepie slinger van de Hema! Het is net een luciferdoosje maar dan in groot formaat. Dus daar kunnen lekker veel snoepjes in! Met een Halloween spreuk in het doosje..



Wil je zelf aan de slag gaan en dit leuke doosje maken? Hieronder leg ik uit hoe je het maakt..



Wat heb je nodig:


- Slinger Takkie en Siepie (Hema Wijchen)

- Printer

- Schaar

- Lijm

- Perforator

- Stukje touw of lint

- Halloween snoep (Hema Wijchen)

- Templates van het doosje



Download linken:








Aan de slinger zitten 4 verschillende Halloween figuren (Siepie, Takkie, Spook en een uil). Haal de figuren die je wilt gaan gebruiken van de slinger. Download hierboven in de download linken de doosjes die je wilt gaan maken..



Print de templates uit op stevig papier. Je hoeft alleen het binnen doosje rondom uit te knippen...



In de hoeken zie je stippenlijntjes. Knip daar in tot de zwarte lijn.. Dit doe je bij alle 4 de hoeken..



Vouw de lijnen om naar binnen, de spreuk komt aan de binnenkant van het doosje..



Breng lijm aan aan de 4 hoekjes..



Vouw en plak de hoekjes naar binnen dicht tegen de zijkanten. Je binnen doosje is nu klaar.



Vouw de zwarte lijnen die op het buiten doosje staan om naar binnen..



Breng lijm aan op een heel dun randje aan de achterkant. Op de foto zie je een zwarte lijn voor de lijm streep. die heb ik niet meer op de templates staan. Die lijn kon je zien en dat vond ik lelijk.. Vouw de 2 gedeeltes even dicht voordat je gaat lijmen. Dan zie je zelf wel hoever je lijm aan kunt brengen.. Plak de 2 helften aan elkaar. Nu is ook je buiten doosje klaar! Simpel en snel toch..



Plak nu Siepie aan de voorkant op het buiten doosje... In de download linken kun je zien dat Siepie en uil dezelfde plaats tekst op het doosje hebben. Bij Takkie en Spook staat de tekst op een andere plek op het doosje.



Knip met een gaatjes knipper of een perforator een gaatje boven de tekst in het binnen doosje. Dus in de rand van het doosje..



Rijg er een leuk touwtje of lintje door en maak in de binnenkant een knoop...



Nu is je Halloween doosje klaar!





Vul het doosje met Halloween snoep van Hema, schuif het doosje dicht en je Halloween presentje is klaar om te geven! Om bij de snoepjes te komen, trek je boven aan het touwtje en het doosje schuift los...






De overige Halloween figuren kun je nog gewoon aan de slinger laten zitten en ophangen. Dan heb je een leuke Hema Halloween slinger en ook nog leuke Halloween doosjes! Of je maakt gewoon van alle figuren die aan de slinger zitten leuke doosjes. Veel maak plezier!


x Debbie





bottom of page