top of page

Nationale ouderendag

Op Vrijdag 7 Oktober 2022 is het Nationale ouderendag. De 'Nationale ouderendag' is een jaarlijks terugkerend evenement op de eerste vrijdag van oktober. Ouder worden doe je immers samen. We worden allemaal oud en willen net als de jongeren, een leuk leven kunnen leiden, ook al zijn we de 70 gepasseerd. Als individueel persoon kun jij ook iets leuks doen (of geven) voor de oudere mens uit jou buurt, of je opa. oma, bekende of familielid. En aangezien er niet veel te vinden is qua presentje om te geven, heb ik iets leuks gemaakt.



Je kunt dit presentje zelf maken thuis. Vul het met oud hollands snoepgoed, zelf gebakken koekjes (leuk voor kleinkinderen) of iets anders. En geef het aan alle ouderen die jij kent bij jou in de buurt. Een kleinigheid is altijd leuk om te krijgen!



Hoe maak je het:


Download hieronder de templates voor het (snoep)zakje. Ik heb twee verschillende teksten gemaakt. Speciaal voor jou omdat je het verdient en Speciaal voor jou omdat je lief bent! En er staat een download bij van een A6 kaart ( foto onderaan deze pagina).




Download linken:







Print het uit op wat steviger papier en knip het uit..



De transparante zakjes waar je de kaarten in kunt doen, zijn (50x A6) opbergzakjes voor wenskaarten van de Action.



Met een perforator maak je een gaatje in het label. of... je niet ze vast aan het zakje, dat kan ook..




Schuif de kaarten in de zakjes en vul de achterkant met koek, oud hollands snoep enz. Strik of niet het label eraan en je hebt een super leuk presentje om te geven aan alle ouderen!



Ik heb mijn zakjes gevuld met stroopwafels en speculaas. Omdat dit losse koeken zijn en dus vettig... kreeg ik wel wat vet vlekken op de voorkant van de kaart. Om dit te voorkomen kun je een extra wit stukje dikker papier achter de opa en oma print schuiven. Of je verpakt de wat vettige koekjes voordat je ze erin doet...



Wil je iemand een kaartje sturen of geven? In de download linken hierboven kun je deze kaart downloaden.

Veel plezier met maken en geven op 7 Oktbober, nationale ouderendag!



x Debbie



bottom of page